معرفی لپ تاپ Lenovo Yoga 500
- ظرفیت حافظه RAM: 4 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی: 500 گیگابایت
شرکت لنوو پس از معرفی نسل جدید آلترابوکهای ردهبالای Yoga 900 خود، محصولات میانردهتری از سری Yoga را هم تولید کرد تا بتواند گستره وسیعتری از کاربران را به این محصول جذب کند. این مدلها از لحاظ چارچوب کلی شبیه به همان نمونه اصلی هستند، اما برخی از ویژگیها و خصوصیات آنها حذف شده تا قیمت تمامشده پایینتری داشته باشند. یکی از این سری محصولات Yoga 500 نام دارد. این لپتاپ هم طراحی هیبریدی دارد و با چرخش 360 درجهای صفحهنمایش، از حالت لپتاپ به تبلت تبدیل میشود. هرچند که در این مدل، صفحهنمایش با دو لولای کوچک به بدنه متصل شده و خبری از آن لولای بندساعتی خاص لنوو نیست. بدنه Yoga 500 از پلاستیک ساخته شده و 21.5 میلیمتر ضخامت و حدود 1.8 کیلوگرم هم وزن دارد. این ارقام برای یک لپتاپ 14 اینچی استاندارد و معمول بهشمار میروند، اما در حالت تبلت، کمی کار را برای در یک دست گرفتن دستگاه سخت میکند. صفحهنمایش 14 اینچی این لپتاپ پنل IPS با وضوح تصویر Full HD و روکش براق دارد که شفافیت و روشنایی خوبی دارد. باتوجه به هیبریدی بودن هم طبیعتا این صفحهنمایش قابلیت لمسی دارد که دقت قابلقبولی برای شناسایی لمسها دارد. پورتهای متعددی روی لبههای لپتاپ مشاهده میشود که شامل USB 3.0، USB 2.0، HDMI و LAN میشوند، اما درایو نوری در این مجموعه وجود ندارد. یوگا 500 از سختافزارهای نسبتا خوبی بهره میبرد که برای انجام امور معمول روزمره کاملا مناسب هستند اما نباید انتظار اجرای روان برنامههای حرفهای را از آنها داشته باشید. پردازنده مرکزی Core i3 5020U اینتل از نسل Broadwell، رم چهار گیگابایتی، حافظه داخلی هیبریدی متشکل از 500 گیگابایت HDD و 8 گیگابایت SSD فلش و پردازشگر گرافیکی آنبرد HD 5500 اینتل در کنار باتری 3 سلولی، ازجمله مهمترین مشخصات فنی این کانفیگ هستند. در مجموع اگر به یک لپتاپ هیبریدی نیاز دارید اما نمیخواهید هزینه زیادی پرداخت کنید، مدل Yoga 500 میتواند یکی از انتخابهای شما باشد.
«یوگا ۵۰۰»، نسل جدید لپتاپهای تبدیلپذیر شرکت «لنوو» است که در سال ۲۰۱۵ میلادی معرفی شد. برخلاف مدلهای پیشین سری یوگا که لپتاپهایی لوکس و گرانقیمت بودند، یوگا ۵۰۰ یک سری میانرده محسوب میشود که اتفاقا، قیمت مناسبی هم دارد. مثل سریهای گذشته، یوگا ۵۰۰ هم دارای لولاهایی با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه است که میتواند نمایشگر را روی کیبورد خوابانده و دستگاه را به یک تبلت تبدیل کند. یوگا ۵۰۰ در مدلهای زیادی تولید شده که با توجه به نیازتان، میتوانید مدلهایی با پردازندههای Core i3 تا Core i7 و با یا بدون تراشهی گرافیکی مجزا تهیه کنید. با دیجیکالا در نقد و بررسی لپتاپ لنوو یوگا ۵۰۰ همراه شوید.
مفهوم لپتاپهای تبدیلپذیر این است که بهقدری باریک باشند که به عنوان یک تبلت هم مورد استفاده قرار بگیرند. اما یوگای ۱۴ اینچی لنوو، هنگام بستهشدن نزدیک به ۲۲ میلیمتر ضخامت دارد. حتی اگر از وزن ۱٫۸ کیلوگرمیاش هم بگذریم، کارکردن با تبلتی که چنین ضخامتی دارد، چندان کار راحت و لذتبخشی نیست. این شرایط مجبورتان میکند که به جز حالتی که واقعا نیاز به تبلت داشته باشید، همیشه در همان حالت لپتاپ، از یوگا ۵۰۰ استفاده کنید. حداقل مزیتی که این ضخامت زیاد ایجاد کرده، درگاهها و اتصالات کامل است. یوگا ۵۰۰ جزو معدود لپتاپهای تبدیلپذیری است که علاوهبر تعدادی درگاه USB و HDMI، به درگاه شبکهی LAN هم مجهز شده؛ البته همچنان خبری از درایو نوری یا درگاه VGA نیست. گفتنی است که با وجود Wi-Fi با استاندارد ac و بلوتوث نسل 4.0، هیچ مشکلی در ارتباط با دیگر گجتهایتان نخواهید داشت.
جنس بدنه یکی از قسمتهایی است که قربانی کاهش هزینه در سری یوگا ۵۰۰ شده. مدلهای لوکس و گرانقیمت سری یوگا، بدنهای تمام فلزی دارند یا اینکه حداقل، روکشهای فلزی در برخی قسمتهایشان به چشم میخورد. اما تمام بدنهی یوگا ۵۰۰ از پلاستیک با روکشی مات ساخته شده است. خوشبختانه بدنهی مات فلزی، استعداد کمی در جذب اثرانگشت و چربی دست دارد و نیازی نیست که لپتاپتان را به طور مداوم تمیز کنید. مورد دیگر مربوط به لولاهای یوگا ۵۰۰ است؛ لنوو برای اینکه بتواند نمایشگر این دستگاه را در هر زاویهای ثابت نگه دارد، مجبور شده تا لولاهای سفتی را برای تبدیلپذیر جدیدش انتخاب کند. این لولاهای محکم روی راحت بازشدن لپتاپ، تاثیری منفی داشته است و باید لذت بازکردن لپتاپ با یک دست (همانند مکبوکها) را کاملا فراموش کنید.
بزرگترین ایرادی که میتوان به طراحی یوگا ۵۰۰ گرفت، به قسمت زیر دستگاه مربوط میشود. لنوو برای افزایش ارگونومی لپتاپ و همچنین باریکتر جلوهدادن لبههای کناری، قسمت زیر دستگاه را به صورت خمیده طراحی کرده است؛ این موضوع، هنگامی که از یوگا ۵۰۰ به عنوان یک لپتاپ استفاده کنید، اتفاق خوشایندی است؛ ولی اگر نمایشگر را ۳۶۰ درجه بچرخانید و بخواهید از آن به عنوان یک تبلت استفاده کنید، فضایی خالی بین پشت نمایشگر و زیر دستگاه ایجاد میشود که آزاردهنده خواهد بود. به نظر میرسد که قابلیت تبدیل یوگا ۵۰۰ به تبلت، بیشتر از اینکه کاربردی باشد، یک ترفند بازاریابی محسوب میشود.
یوگا ۵۰۰ با قطعات داخلی مختلفی عرضه شده و بنا به نیاز، مدلهایی با عملکرد پایینرده تا بالارده عرضه شده است. از نسل پنجم پردازندههای Core i3 در مدلهای ردهپایین تا Core i7 نسل ششم در برترین مدلها وجود دارند. بهعلاوه، مدلهای بالارده از تراشههای گرافیکی مجزا هم استفاده میکنند. تراشهای که لنوو برای یوگا ۵۰۰ انتخاب کرده، GeForce 920M است که یک تراشهی پایینرده محسوب میشود و قدرت زیادی ندارد؛ بنابراین حتی از برترین مدلهای یوگا ۵۰۰ هم نباید انتظار زیادی در انجام محاسبات گرافیکی داشته باشید. به عبارت سادهتر، دور بازیکردن را یک خط قرمز بکشید. مورد دیگر مربوط به حافظهی داخلی یوگا ۵۰۰ است. لنوو به خاطر کاهش هزینههای تولیدی این لپتاپها، مجبور شده تا قید استفاده از حافظههای لوکس و سریع SSD را بزند و به هارددیسکهای سنتی قناعت کند؛ البته بعضی از مدلها، چند گیگابایت حافظهی SSD بهعنوان Cache دارند که آن هم کمک زیادی به سرعت کلی هارددیسک نمیکند.
بهطورخلاصه، اگر کار خاصی با لپتاپتان نمیکنید و فقط گشتی در اینترنت میزنید، نگاهی هم به ایمیلتان میاندازید یا گاهی از نرمافزارهای آفیس استفاده میکنید و کمی هم ویرایش عکس انجام میدهید، لازم نیست زیاد هزینه کنید؛ چراکه یکی از مدلهایی که از پردازندههای Core i3 استفاده میکند، کارتان را راه میاندازد؛ اما اگر به لپتاپ قویتری نیاز دارید، مثلا برنامهنویسی میکنید و باید ویدیو تدوین کنید، به سمت مدلهایی با پردازندههای Core i7 و تراشههای گرافیکی مجزا بروید. خوشبختانه از آنجایی که هیچکدام از مدلهای یوگا ۵۰۰، پردازندهی با ولتاژ بالا یا تراشهی گرافیکی ردهبالایی ندارند، درنتیجه به سیستم خنککنندهی خاصی هم نیاز ندارند؛ بنابراین خیالتان از بابت گرمشدن بیش از حد بدنه یا سروصدای فنهای خنککننده راحت باشد.
همهی مدلها، باتریهایی سه سلولی با ظرفیت ۴۰۵۰ میلیآمپرساعت دارند که با توجه به نمایشگر ۱۴ اینچی و سختافزار دستگاه، ظرفیت کمی به نظر میرسد. بسته به مدل پردازندهی مرکزی و تراشهی گرافیکی، مدلهای مختلف یوگا ۵۰۰، میتوانند با یک بار شارژ، بین ۲ تا ۴ ساعت وبگردی یا ۲ الی ۳ ساعت پخش ویدیو را تضمین کنند. از دستگاهی که قرار است به عنوان یک تبلت هم استفاده شود، انتظار شارژدهی بیشتری داشتیم.
با توجه به اینکه همهی مدلهای یوگا ۵۰۰ باید بتوانند وظایف یک تبلت را هم انجام دهند، پس خیلی بدیهی است اگر بگوییم نمایشگر تمام مدلها لمسی است. جدا از این موضوع، نمایشگر ۱۴ اینچی همهی مدلها، دقت Full HD دارند و در هر پیکسل خود، حدودا ۱۵۰ پیکسل را جای داده است. فناوری استفادهشده در این نمایشگرها، IPS نام دارد؛ همان فناوری معروفی که در نمایشگر گوشیهایی مثل آیفون 6 یا الجی G5 هم استفاده میشود. مزیت این فناوری این است که زوایای دید (تقریبا) بینقصی را ایجاد میکند؛ این یعنی از هر طرفی که به نمایشگر نگاه کنید، کیفیت و رنگهای تصویر تغییری نمیکند. مورد دیگر، براق و آینهای بودن نمایشگر است، موضوعی که میتواند آزاردهنده باشد. در سایر موارد، با یک نمایشگر کاملا معمولی و میانرده مواجهایم. حداکثر روشنایی و نسبت کنتراست تصویر، چندان زیاد نیست و رنگهای تولیدشده هم با طبیعتشان، فاصلهی زیادی دارند. این یعنی اگر کارهای گرافیکی انجام میدهید، یوگا ۵۰۰ انتخاب مناسبی نخواهد بود.
مثل سایر لپتاپهای ساخت شرکت لنوو، یوگا ۵۰۰ هم از کیبوردی جزیرهای با کلیدهای خمیده و لبخندزده استفاده میکند که به اصطلاح، AccuType نام دارند. لنوو ادعا میکند که کلیدهای کیبورد AccuType، ارگونومی بیشتری در مقایسه با کلیدهای تخت و سنتی دارند. این موضوع سبب میشود هنگام تایپکردن، انگشتان دست، کمتر دچار خستگی شوند. در عمل هم، کیبورد یوگا ۵۰۰ بسیار خوب است؛ کلیدها عملکرد روانی داشته و فضای حرکتشان کافی است، بنابراین میتوانید با یوگا ۵۰۰ با سرعت زیاد و خطای کم، تایپ کنید. گفتنی است که کیبورد هیچکدام از مدلهای یوگا ۵۰۰، نور پسزمینه ندارد.
در میان استراحتگاه دست، تاچپد بزرگ لپتاپ قرار دارد که نواری فلزی اطرافش را پوشانده است. این نوار فلزی به کاربر کمک میکند که به سرعت و بدون نگاهکردن به لپتاپ، تاچپد را پیدا کند. سطح تاچپد حساس است و به سرعت و با دقت زیاد، فرمانهای واردشده را شناسایی میکند. این تاچپد، یکی از نقاط قوت یوگا ۵۰۰ محسوب میشود و نیاز به ماوس را از بین میبرد.
پیش از معرفی یوگا ۵۰۰، اگر میخواستید یکی از لپتاپهای ۳۶۰ درجهای لنوو را بخرید، باید هزینهی زیادی کرده و یکی از مدلهای لوکس یوگا را تهیه میکردید. تنها انتخاب مقرونبهصرفهای که داشتید، مدلهای فلکس بودند. یوگا ۵۰۰ را میتوان مدل بهبودیافتهی فلکس ۲ دانست؛ این دستگاه، یک لپتاپ تبدیلپذیر میانرده است که با مکانیزم خاصش، میتواند به یک تبلت هم تبدیل شود. البته طراحی خاص دستگاه، بهخصوص ضخامت و وزنش، استفاده از یوگا ۵۰۰ را به عنوان یک تبلت بسیار محدود کرده است. اگر صرفا به دنبال یک لپتاپ خوب در این بازهی قیمتی هستید، انتخابهای بهتری هم مثل ایسوس سری K، اچپی Envy یا حتی سری Z خود لنوو هم وجود دارند؛ ولی اگر مدلی تبدیلپذیر با نمایشگر لمسی میخواهید، انتخابهای زیادی به جز یوگا ۵۰۰ ندارید.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 24,دسامبر,2024